Institute of Contemporary Art

Project Description

The unique structure is located immediately adjacent to Boston’s Back Bay. The building features a unique cantilevered gallery space, which also acts as an overhang for ramped seating for outdoor exhibitions and program. The facade is comprised of channel glass, which when illuminated acts as a large lantern spanning over 14,000 square feet. In addition, the North Gallery wall is a hybrid insulated suspended glass wall with a unique fitting pattern and utilizes lenticular film to create visual interest when viewing from the interior of the Gallery. Other facade elements include stainless steel entrances, aluminum cladding, high span glass curtain wall, Tauari hardwood soffits, and exterior features.

Services

Axis Facades provided quantity survey, unit cost estimate, and procurement programming for facade elements.

  • Architect
  • Diller Scofidio & Renfro
  • New York, New York, USA
  • Location
  • Boston, Massachusetts, USA

Related Works