The New York Times

Project Description

Two varying tasks involving opposite ends of the building spectrum. The design team created a glass pavilion at the roof terrace level shielded by the flying buttresses resulting in a sanctuary of light and stunning views through the ceramic tube facade. On the other end of the spectrum the building security was challenged by notorious “climbers” that ascended up the tower using the architectural elements as footholds.

Services

Axis Facades provided material applications and schematic design for the roof top glass pavilion, design and engineer of “anti-climbing” deterrents at the tower base canopies, storefronts and sunshades.

  • Client
  • Forest City Ratner
  • Architect
  • Renzo Piano Workshop
  • Fox&Fowle Architects
  • Location
  • New York, New York, USA

Related Works